WYKAZ TABLETEK ANTY DOSTEPNYCH W POLSCE + GENERACJE
Napisano 02 maj 2008 - 11:27
chcialam sie dowiedziec, czy jak zmienialam tabletki z novynette (wystapilo plamienie od polowy blistra w 6tym opakowaniu) na cilest to moglam zrobic przerwe, czyli standardowo 7 dni przerwy i 8 dnia cilest? w ulotce jest strasznie to napisane...narzekalam na ulotke novynette ale ta jest chyba gorsza...koszmar z tymi ulotkami :P a i Cilest sa mocniejszymy tabletkami od novynette? prawda? patrzy sie na zawartosc estrogenow ? dobrze mysle i dobrze zrobilam z ta przerwa? bo jak sie z silniejszych na slabsze przechodzi to wtedy nie robi sie przerwy...
z gory dziekuje za rozwianie moich watpliwosci i sprostowanie mojego myslenia :)
pozdrawiam :)
#2 Guest_Anonymous_*
Napisano 03 maj 2008 - 09:57
Napisano 21 maj 2008 - 10:01
powiem tak.... jak dla mnie Jeanine to szajs... :( przytyłam po nich ok 8 kg :( i zle sie czułam... tak w ogole JEANINE - stara Valette z końską dawką hormonów pod nową nazwą. poszukajcie na necie artykułów o tym... pozdro i nie polecam... niestety podobny objaw mam po Milvane :(
#4 Guest_Anonymous_*
Napisano 21 maj 2008 - 10:05
Cytat
powiem tak.... jak dla mnie Jeanine to szajs... :( przytyłam po nich ok 8 kg :( i zle sie czułam... tak w ogole JEANINE - stara Valette z końską dawką hormonów pod nową nazwą. poszukajcie na necie artykułów o tym... pozdro i nie polecam... niestety podobny objaw mam po Milvane :(
Dla Ciebie mogą być nieodpowiednie, a dla innych dobre. Ja sama gorzej czułam się po Harmonecie z mniejszą dawką hormonów, a np. po Diane czy Cileście czuję się super.
Napisano 27 czerwiec 2008 - 08:40
Napisano 27 czerwiec 2008 - 08:43
spójrz na początek tego tematu, tam są wypisane wszystkie, może uda Ci sie odgadnąć, a jak ie tobie to pani farmaceutce w aptece :)
Napisano 27 czerwiec 2008 - 08:51
przyjrzyj się recepcie,popatrz na powyższy wykaz i coś do tego dopasuj,albo po prostu wykup w aptece i problem się wyjaśni.na pudełku chyba rozczytasz?
Napisano 27 czerwiec 2008 - 09:10
[ Dodano: Pią Cze 27, 2008 10:12 pm ]
weszłam na inne forum, ale tam sa wypisane te same co na tym forum ... wiem ze tansze od Novynette okolo 21-23zł
Napisano 28 czerwiec 2008 - 08:20
Napisano 28 czerwiec 2008 - 08:40
to kto i jak się po nich czuł i tak by Ci nic nie dało.wykup je,przeczytaj uważnie ulotkę i bierz-tylko możemy doradzić.
Napisano 28 maj 2009 - 10:42
Napisano 04 lipiec 2009 - 11:13
Napisano 04 luty 2010 - 12:23
chcialabys sie dowiedziec czy Rigevidon jest tabletka nowsza czy starsza niz Cilest?
Ma duzo mniejsza dawke hormonow nic cilest, wiec moze...?
Wie ktos cos na ten temat? :)
#16 Guest_Kajak_*
Napisano 04 luty 2010 - 12:42
cilest to 3 generacja. rige 2.
Napisano 05 luty 2010 - 03:20
Swoja droga troche dziwne, ze nowsze tabletki sa tak napakowane hormonami....
#18 Guest_Kajak_*
Napisano 05 luty 2010 - 03:26
Cytat
słowko 'generacja' sugeruję chronologię, prawda? ;)
Cytat
bo nie chodzi tylko o ilość, tylko o rodzaj zastosowanego gestagenu. rożne gestageny mają rozne skutki uboczne, wlasciwosci etc.
najnowsze tabletki mają teoretycznie 'malo' progestagenu, ale jego rodzaj w zasadzie nie pozwala na nieszkodliwe zastosowanie jego większej dawki.
Napisano 05 luty 2010 - 03:36
Teraz rowniez dokladniej przeczytalam 1 str tego postu i dziwie sie wlasnie, ze gdy powiedzialam lekarzowi, ze po cilescie wypadaja mi wlosy przepisal mi Rigev, gdzie tu jest napsiane ze ten dziala jeszcze gorzej na cere i wlosy;/ nic juz z tego nie rozumiem.
#20 Guest_Kajak_*
Napisano 05 luty 2010 - 05:29
ale zważać trzeba na to, że jak przeczytałaś na pierwszej stronie, gruga generacja ma dzialanie androgenne, czyli - przyrost masy, wzmagające owlosienie etc.
Udostępnij ten temat: