Pierścień dopochwowy uwalniający hormony
Napisano 24 maj 2009 - 11:38
Napisano 23 lipiec 2009 - 10:40
Wczoraj ok 18 wziełam ostatnią tabletke Hamonetu z blistra. Zmieniam Harmonet na ring. Czy ring powinnam włozyc po 7 dniowej przerwie??Czy dzisiaj, bez robienia jakiejkolwiek przerwy?? Co z efektem antykoncepcyjnym?? Jak zachować ciagłość antykoncepcji?? Od kiedy jestem zabezpieczona przez ring?? Mój ginekolog twierdzi, ze przez pierwszy miesiąc nie mam żadnej ochrony antykoncepcyjnej....Tabletki bralam kilka lat. Czy nie ma sposobu na zachowanie ciągłosci antykoncepcji przy przejściu ze środka silniejszego ( Harmonet) na słabszy (Ring)?Bardzo prosze o pomoc.
P.S Korzystałam z funkcji szukaj, wyskoczyło mi wiele wątkow po wiele stron w kazdym- oczywiscie tez jestem zwolenniczką przeszukiwania i czytania wszystkiego, ale w tej sytuacji boję się ze czasu do 18.00 mało. Jestem pewna że są uzytkowniczki, ktore były w takiej sytuacji ( zmiana z tabletek na ring) i mają doświadczenie w tych sprawach.
Napisano 23 lipiec 2009 - 11:36
Napisano 23 lipiec 2009 - 11:45
Napisano 23 lipiec 2009 - 11:47
Jeśli nuva włożysz dziś naprawdę bedzie ok.
Napisano 16 sierpień 2009 - 03:24
[ Dodano: Wto Wrz 22, 2009 3:10 pm ]
przepraszam za ten durny post powyżej ,dzisiaj mam już inny problem i jeśli możecie to pomóżcie . zastanawiałam się nad pierścieniem lub nad tabletkami Qlaira ale lekarz dał mi Yaz . mam nadwagę, 3 lata brałam Microgynon przytyłam sporo po za tym lekarz powiedział że nie powinnam brać tabletek a mimo to przepisał mi te bo tamte tabletki (Qlaira) mogą nie mieć wystarczającej dawki hormonów . powiedział że tabletki ( z dużą dawką hormonów )są dla osób do około 80 kilo dodam że tyle nie ważę, to do ilu kg jest ten pierścień żeby działał i żeby kobieta była zabezpieczona . ja jestem niską osobą ale jeśli ktoś jest wysoki i waży więcej to nie może brać w ogóle tabletek bo nie będzie wystarczająco zabezpieczony
Napisano 04 październik 2009 - 06:29
Napisano 05 październik 2009 - 01:04
Napisano 07 październik 2009 - 09:57
zuza w aptece, w której kupowałam wcześniej - Płock, za 3 płaciłam 121zł :( bo bez marży leki były...
Napisano 08 październik 2009 - 08:43
No niestety, jakbym mogła tabletki, to byłoby super. Na dodatek przeniosłam się do stolicy na studia, pracy nie mam - poszukuję, więc z jakichś tam oszczędności i od rodziców ciągnę kasę :( Ale się uda, jakoś to poukładać, i nawet te 120 zł będzie łatwiej znaleźć niż teraz. Ale fakt faktem sporo kosztują takie wygody.
Napisano 16 listopad 2009 - 03:14
Napisano 14 grudzień 2009 - 11:13
Na ulotce jest również numer telefonu, dzwoniłam i rozmawiałam z panią dr która nadzoruje wszystko co ma związek z tym lekiem. Ja miałam uwagę co do niezrozumiałości wkładania kolejnego po wyciągniętym. Można zrozumieć z ulotki iż powinno to być w ósmym dniu czyli wyciągnięty w poniedziałek i tydzień potem włożony we wtorek. Pani dr wyjaśniła że nie ma to specjalnego znaczenia i wprowadzałoby to zamieszanie z przesunięciem o jeden dzień i można równie dobrze również w poniedziałek o tej samej porze żeby było łatwiej.
Sama mam przed sobą drugie włożenie więc o doznaniach na temat stosowania nie pomogę :/
Pozdrawiam
Napisano 30 styczeń 2010 - 12:31
Napisano 30 styczeń 2010 - 05:20
Napisano 31 styczeń 2010 - 11:34
zreszta zawsze tak robie - biore pierwsza tabletke w poniedzialek a opakowanie konczy sie w niedziele, nijak nie chce inaczej. koljne tez zaczynam w poniedzialek. czyzby z pierscieniem bylo inaczej?
Napisano 15 luty 2010 - 07:07
Napisano 21 luty 2010 - 02:36
Udostępnij ten temat: