Forum.Antykoncepcja.pl: Pierścień dopochwowy uwalniający hormony - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pierścień dopochwowy uwalniający hormony

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   taka-sobie-ja 

• Mistrz wiedzy tajemnej

• Grupa: Super aktywny
  • Postów 3097

Napisano 24 maj 2009 - 11:38

dokladnie :D! pochwa to nie worek bez dna, a szyjka macicy jest tak mala, ze krazek sie przez nia nie przecisnie z pochwy do macicy. dodajac do tego, ze srednia dlugosc kobiecej pochwy to ok. 10 cm, to juz chyba nie powinnas miec powodow do obaw. BTW, NA TYM FILMIKU WIDAC, ZE DA SIE GO BEZ PROBLEMU WYJAC... juz ci wklejalam link do niego, ale powtorze sie... =>

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   juggin 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2

Napisano 23 lipiec 2009 - 10:40

Witam.
Wczoraj ok 18 wziełam ostatnią tabletke Hamonetu z blistra. Zmieniam Harmonet na ring. Czy ring powinnam włozyc po 7 dniowej przerwie??Czy dzisiaj, bez robienia jakiejkolwiek przerwy?? Co z efektem antykoncepcyjnym?? Jak zachować ciagłość antykoncepcji?? Od kiedy jestem zabezpieczona przez ring?? Mój ginekolog twierdzi, ze przez pierwszy miesiąc nie mam żadnej ochrony antykoncepcyjnej....Tabletki bralam kilka lat. Czy nie ma sposobu na zachowanie ciągłosci antykoncepcji przy przejściu ze środka silniejszego ( Harmonet) na słabszy (Ring)?Bardzo prosze o pomoc.

P.S Korzystałam z funkcji szukaj, wyskoczyło mi wiele wątkow po wiele stron w kazdym- oczywiscie tez jestem zwolenniczką przeszukiwania i czytania wszystkiego, ale w tej sytuacji boję się ze czasu do 18.00 mało. Jestem pewna że są uzytkowniczki, ktore były w takiej sytuacji ( zmiana z tabletek na ring) i mają doświadczenie w tych sprawach.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   alex24 

• Mistrz wiedzy tajemnej

• Postów 4511

Napisano 23 lipiec 2009 - 11:36

Pisanie o tym w każdym temacie nic ci nie da, jeżeli nikogo akurat nie ma forum kto zna i chce odpowiedzieć to możesz napisać o swoim problemie i 100razy, zaśmiecić całe forum, dostać ostrzeżenie, a nic nie osiągniesz. Rozumiem, że jesteś w stresie, ale musisz cierpliwie poczekać, a skoro tak się przejmujesz to najlepiej włóż ringa dzisiaj, a antykoncepcja będzie dalej zachowana.
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   juggin 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 2

Napisano 23 lipiec 2009 - 11:45

Masz rację :( niestety spanikowałam:) W necie jest tyle róznych opinii na ten temat, ze to jakis koszmar. Chyba faktycznie dzisiaj ring, a gdy ospowiedzi potwierdza ta teorię pozostanie mi tylko się cieszyć. Dziekuję za przywołanie mojej glowy do porządku.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   alex24 

• Mistrz wiedzy tajemnej

• Postów 4511

Napisano 23 lipiec 2009 - 11:47

Proszę bardzo, polecam się na przyszłość ;-)
Jeśli nuva włożysz dziś naprawdę bedzie ok.
Dołączona grafika
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lilka1234 

• Spragniony wiedzy
  • PipPipPip
  • Postów 32

Napisano 16 sierpień 2009 - 03:24

szukam dla siebie odpowiedniego zabezpieczenia jestem jeszcze na tab. M 21 ( 3 lata brałam są tanie ale już chyba nie chcę oszczędzać na swoim zdrowiu zwłaszcza że mam żylaki) i brałam Cilest oraz Cerazette ale w moim przypadku tabletki odpadają , lekarz zalecił mi spiralę ale na to nie mogę się zgodzić TAKA SOBIE JA podsunęła mi ten pierścień nigdy o nim nie słyszałam , ale zastanawiam się i mam do was kilka pytań po pierwsze przytyłam po tabletkach sporo a pierścień ma bardzo małe dawki czy będę zabezpieczona do ostatniego dnia bo słyszałam że w przypadku plastrów u osób z nadwagą hormony szybciej się wchłaniały, po drugie mam obawy co do wyjmowania dlatego że mąż ma ''INTERES'' dosyć sporych rozmiarów i boję się że popchnie mi tak głęboko że będę lecieć do gina żeby mi to wyjął no i ostatnie w waszych postach przewijały się recepty - czy to jest na receptę ?

[ Dodano: Wto Wrz 22, 2009 3:10 pm ]
przepraszam za ten durny post powyżej ,dzisiaj mam już inny problem i jeśli możecie to pomóżcie . zastanawiałam się nad pierścieniem lub nad tabletkami Qlaira ale lekarz dał mi Yaz . mam nadwagę, 3 lata brałam Microgynon przytyłam sporo po za tym lekarz powiedział że nie powinnam brać tabletek a mimo to przepisał mi te bo tamte tabletki (Qlaira) mogą nie mieć wystarczającej dawki hormonów . powiedział że tabletki ( z dużą dawką hormonów )są dla osób do około 80 kilo dodam że tyle nie ważę, to do ilu kg jest ten pierścień żeby działał i żeby kobieta była zabezpieczona . ja jestem niską osobą ale jeśli ktoś jest wysoki i waży więcej to nie może brać w ogóle tabletek bo nie będzie wystarczająco zabezpieczony
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kishka85 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1932

Napisano 04 październik 2009 - 06:29

Dziewczyny nie wiecie, gdzie w Wawie można kupić NR??? TANIO???
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mała1988 

• Wie prawie wszystko
  • Postów 1251

Napisano 05 październik 2009 - 01:04

Nie mam pewności, ale może spróbujesz w aptece tej 24h na skrzyzowaniu Grójeckiej z Bitwy Warszawskiej 1920r., tam sporo leków jest taniej, np. Yasmin za 34 zł, zamiast około 40 kilku. Spróbować nie zaszkodzi...
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   zuza87 

• Początkujący
  • PipPip
  • Postów 10

Napisano 07 październik 2009 - 04:33

ja kupuję zawsze w doz, płacę bodajże 126zł za 3szt.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   kishka85 

• Wie prawie wszystko
  • Postów 1932

Napisano 07 październik 2009 - 09:57

mała dziękuję :)

zuza w aptece, w której kupowałam wcześniej - Płock, za 3 płaciłam 121zł :( bo bez marży leki były...
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   alex24 

• Mistrz wiedzy tajemnej

• Postów 4511

Napisano 08 październik 2009 - 05:43

ło matko współczuje wam dziewczyny takich wydatków
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kishka85 

• Wie prawie wszystko
  • Postów 1932

Napisano 08 październik 2009 - 08:43

helloł alex:)

No niestety, jakbym mogła tabletki, to byłoby super. Na dodatek przeniosłam się do stolicy na studia, pracy nie mam - poszukuję, więc z jakichś tam oszczędności i od rodziców ciągnę kasę :( Ale się uda, jakoś to poukładać, i nawet te 120 zł będzie łatwiej znaleźć niż teraz. Ale fakt faktem sporo kosztują takie wygody.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   rozowa_pantera 

• Coś mu świta
  • PipPipPipPip
  • Postów 76

Napisano 16 listopad 2009 - 03:14

mam takie pytanie, czy przy nuva ring jest tez opcja, ze np. nie zrobie przerwy i przesune sobie okres? wlasciwie jestem chetna na zmiane ale tabletki daja jednak komfort ...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   monstera 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 1

Napisano 14 grudzień 2009 - 11:13

Różowa w ulotce jest na ten temat podrozdział, chyba o tygodniu tam mówią.

Na ulotce jest również numer telefonu, dzwoniłam i rozmawiałam z panią dr która nadzoruje wszystko co ma związek z tym lekiem. Ja miałam uwagę co do niezrozumiałości wkładania kolejnego po wyciągniętym. Można zrozumieć z ulotki iż powinno to być w ósmym dniu czyli wyciągnięty w poniedziałek i tydzień potem włożony we wtorek. Pani dr wyjaśniła że nie ma to specjalnego znaczenia i wprowadzałoby to zamieszanie z przesunięciem o jeden dzień i można równie dobrze również w poniedziałek o tej samej porze żeby było łatwiej.
Sama mam przed sobą drugie włożenie więc o doznaniach na temat stosowania nie pomogę :/
Pozdrawiam
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   rozowa_pantera 

• Coś mu świta
  • PipPipPipPip
  • Postów 76

Napisano 30 styczeń 2010 - 12:31

Mnie ginekolog powiedzial, ze najlepiej brac pierwsza tabletka w poniedzialek a ostatnia w niedziele i w ten sposob nigdy sie czlowiek nie pomyli. Jesli wezme kolejna tabletke w niedziele w skoncze opakowanie w sobote to bedzie sie ciagle mi przesuwac o jeden dzien do tylu. Jak do tej pory w ciaze nie zaszlam a biore juz 4 lata wiec chyba jest OK. Nie wiem jak Nuva Ringiem bo zaczynam stosowac od nastepnego poniedzialku dopiero.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Postów 1350

Napisano 30 styczeń 2010 - 05:20

jeśli zaczniesz w poniedziałek będziesz wyjmować i zakładać w poniedziałki
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   rozowa_pantera 

• Coś mu świta
  • PipPipPipPip
  • Postów 76

Napisano 31 styczeń 2010 - 11:34

jakos nie za bardzo to wychodzi 21 pelnych dni ...

zreszta zawsze tak robie - biore pierwsza tabletke w poniedzialek a opakowanie konczy sie w niedziele, nijak nie chce inaczej. koljne tez zaczynam w poniedzialek. czyzby z pierscieniem bylo inaczej?
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Olciaak 

• Coś mu świta
  • PipPipPipPip
  • Postów 94

Napisano 15 luty 2010 - 06:26

Odświeżam i dołączam się do pytania.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   taka-sobie-ja 

• Mistrz wiedzy tajemnej

• Postów 3097

Napisano 15 luty 2010 - 07:07

odpowiedz dla was obu znajdziecie w tym temacie... => http://forum.antykon...6995.htm#218762 .
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Olciaak 

• Coś mu świta
  • PipPipPipPip
  • Postów 94

Napisano 21 luty 2010 - 02:36

A ja mam pytanie dot.gorących kąpieli... uwielbiam dłuugie ciepłe kąpiele, czy jedno z drugim nie koliduje...? Przyszło mi na myśl ze hormony mogą się jakby "wypłukiwac" czy coś...?;) może wyjąc NR na ten czas?
0

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3