Strona 1 z 1
Czy to ciąża 33 dzień cyklu :(
Napisano 25 październik 2011 - 08:02
Witam, przez 2 lata bralam tabletki, odstawilam w kwietniu, 3 miesiace mialam regularnie co 28 dni, pozniej wyjechalam do cieplych krajow za granice i po powrocie mialam po 26 dniach nastepnie po 33. Dzisiaj jest wlasnie 33 dzien cyklu i nic sie nie dzieje
W tym miesiacu mialy miejsce dwa zabezieczone stosunki, parnter najpierw "doporwadził mnie "
ustami, nastepnie sam doszel ale w prezerwatywie i - poza mialo to miejsce w 6 i okolo 18 dniu. Nic nie przecieklo ani nie peklo. Stres stresem, bralam jeszcze antybiotyk na tradzik, ale nie wiem czy moze to miec wplyw. Kurcze, pomozcie
mam 25 lat wiec raczej powinno byc regularnie.
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 25 październik 2011 - 09:12
Cykle nieregularne to takie, których różnica w długości jest większa niż 7 dni (niektórzy lekarze uważają, że 10 dni), a więc Twoje cykle są regularne. Też takie minimalne różnice mam, a mam 34 lata;)Antybiotyk, stres, wyjazd - wszystko to, to czynniki zaburzające. Jeśli mówisz, że współżycie było z właściwym zabezpieczeniem, to raczej nie powinnaś się martwić.
Napisano 22 luty 2012 - 02:04
Wiesz jak nie obserwujesz cyklu (śluz, pomiar temp itd) to my ci niewiele jesteśmy w stanie pomóc, bo nie mamy usg w oczach
Na zdrowy rozsądek - zabiezpieczenie prezerwatywą powinno wystarczyć, aczkolwiek skuteczność prezerwatyw jest różna (nawet 3-5 kobiet na 100 może zajść w ciążę). faza po owulacji trwa zwykle stałą długość - 12do 16 dni, no ale tutaj nie wiemy kiedy była owulacja
Nie przejmuj się jednak, wydaje mi się, że nie masz co panikować, jak przez tydzień nie dostaniesz okresu to możesz zrobić sobie teścik, aczkolwiek weź pod uwagę, że po odstawieniu tabletek organizm naprawdę długo wraca do normy - w końcu twój organizm myslał, że przez 2 lata był w ciąży, miał zatrzymaną maszynę, i teraz dopiero robi rozruch
Moja koleżanka po odstawieniu przez 3 miesiące nie miała okresu aż poszła do lekarza, dostała tabletki na wywołanie. Tak własnie działają hormony :/
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1