Forum.Antykoncepcja.pl: cilest i skutki uboczne ? czy to normalne ? - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

cilest i skutki uboczne ? czy to normalne ?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   eloquent 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 5

Napisano 29 grudzień 2011 - 07:27

hej. jestem niedoświadczona w antykoncepcji. właśnie jestem w trakcie brania swoich pierwszych tabletek. lekarz przepisał mi Cilest.

okres dostałam 13 grudnia i tego dnia też wzięłam pierwszą tabletkę. okres skończył się po 5-6 dniach, ale od tego czasu mam plamienia. nie są one jakieś uciążliwe, ale po prostu kiedy idę wieczorem się kąpać lub podczas stosunku pojawia się pewna ilość brązowego śluzu. dziś również był, ale był już bardziej podobny do krwi (nie tak do końca czerwony, ale nie był też już całkiem brązowy) i od wczoraj czuję lekki ból w podbrzuszu (oczywiście nie jest to ciągły ból) tak jakbym miała okres. poza tym urosły mi piersi i czuję ich lekki ból.

na ulotce przeczytałam, że przez pierwsze 3 opakowania mogą pojawiać się plamienia śródcykliczne, ale nie jestem pewna czy obejmuje to też codzienne plamienia ? proszę o odpowiedź :)
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnaBarbara 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 307

Napisano 29 grudzień 2011 - 08:17

Wyświetl postUżytkownik eloquent dnia 29 grudzień 2011 - 07:27 napisał

na ulotce przeczytałam, że przez pierwsze 3 opakowania mogą pojawiać się plamienia śródcykliczne, ale nie jestem pewna czy obejmuje to też codzienne plamienia ? proszę o odpowiedź :)

Ja wprawdzie nie stosuję antykoncepcji, ale z wielu wątków poruszanych na tym forum wiem, że codzienne plamnienia jak najbardziej moga pojawić się zwłaszcza w pierwszych miesiącach zażywania tabletek antykoncepcyjnych.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1350

Napisano 30 grudzień 2011 - 03:51

zgadzam sie z AnnaBarbara. Dopoki sa to tylko upierdliwe plamienia, niewielkie krawienia postaraj sie wytrzymac do konca 3 opakowania. Skontaktuj sie z lekarzem gdybys mocno krwawila przez kilka dni (tak jak w najgorszych dniach okresu). Nie odstawiaj sama tabletek jak bedziesz miala dosyc tych plamien tylko popros lekarza o inne tabletki. Bardzo prawdopodobne, ze w przerwie nie pojawi sie krwawienie z odstawienia po takim plamionym cyklu, wiec nie panikuj jesli tak sie stanie.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1