Forum.Antykoncepcja.pl: mam 23 lata i jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

mam 23 lata i jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   agika88 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2

Napisano 11 styczeń 2012 - 08:19

witam jest mi wstyd ale nie bylam jeszcze nigdy u ginekologa a mam 23 lata i meza... terazdopiero zaczelam sie bac ze pasuje isc bomoze byc cos nie ok ze mna tam na dole...mianowicie mam taki problem.. kolezanka mowi mi ze zglupialam ze glupoty gadam zekiedy wkladam palec do pochwy wyczuwam palcem cała szyjke macicy jaka tylko wystaje...myslalam ze to normalne..i 2 problem koncowka tej szyjki jest sporo grubsza od reszty jej odcinka prosze bardzo o pomoc
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1350

Napisano 11 styczeń 2012 - 09:03

jako kobieta wspolzyjaca (a skoro jestes mezatka to zakladam, ze tak jest)MUSISZ wykonywac badanie ginekologiczne + cytologie co roku. Na reszte pytan odpowie Ci lekarz (lub lekarka ;)
nie ma w tej chwili na co czekac, wstydzic sie, krygowac tylko zacisnac zeby i umowic na wizyte :)

pozd.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   agika88 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 2

Napisano 11 styczeń 2012 - 09:54

Wyświetl postUżytkownik kasia. dnia 11 styczeń 2012 - 09:03 napisał

jako kobieta wspolzyjaca (a skoro jestes mezatka to zakladam, ze tak jest)MUSISZ wykonywac badanie ginekologiczne + cytologie co roku. Na reszte pytan odpowie Ci lekarz (lub lekarka ;)
nie ma w tej chwili na co czekac, wstydzic sie, krygowac tylko zacisnac zeby i umowic na wizyte :)

pozd.

zgadzam sie ale jest pani kobieta i czy moze panimi powiedziec czy to normalne ze moge wyczuc cala szyjke?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnaBarbara 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 307

Napisano 11 styczeń 2012 - 10:28

Pochwowe ujście szyjki macicy zawsze trochę "wystaje" do pochwy, jak dużo to kwestia indywidualna, na pewno nie cała szyjka. Nie umiem sobie do konca zwizualizować Twojego opisu, ale jeśli Cie to niepokoi lub masz jeszcze jakieś dolegliwości (może ból podczas współżycia?), to jest to bardzo dobry powód, żeby wybrać się po raz pierwszy do ginekologa.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1