Forum.Antykoncepcja.pl: Stosunek z prezerwatywą - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Stosunek z prezerwatywą I Chwile przed załozeniem

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kaja1986 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 17 styczeń 2012 - 05:25

Witam mam bardzo ważne pytanie .
23 grudnia 2011 roku mialam początek miesiaczki trwala ona 6 dni .
Współzyłam ze swoim partnerem 4 stycznia i 6 stycznia 6 stycznia 2 razy za kazdym razem zabezpieczalismy sie prezerwatywa nigdy nic sie z nia nie stalo nie pekala nie zsuwala sie nic z tych rzeczy . Po protu kiedy bralismy prysznic do chwila drugiego poczatku drugiego stosunku byla bez prezerwatywy trwalo to kilka sekund .. no nie wiem z pol minuty po czym moj partner zalozyl prezerwatywe .
Dzisiaj wykonalam test Quick Vue wyszedl negatywnie zastanawiam sie bo minelo od stosunku 12-13 dni a miesiaczke przewidywane powinnam dostac miedzy 19 a 20 dniem stycznia .
MArtwi mnie fakt iz w ogole nie odczuwam z tym zadnych bolesnosci to u mnie wrecz nienormalne moze spowodowane tym iz sie bardzo stresuje .
Czy w moim przypadku jest duze ryzyko ciazy ? Prosze o szczerosc ewentualna podpowiedz co moglabbym zrobic w danym momencie czy powotorzyc test ?
Dodam iz to byly moje dni plodne .
Zawsze stosowalam antykoncepcje hormonalna w tej chwili ... czekam na termin zabiegu poniewaz mam miesniaka ... bardzo malutkiego ale mam .
I stad ... po prostu zawsze mialam bolesne miesiaczki i czulam kiedy zbliza sie ten moment a teraz NIC ?:/ Zreszta tez nie jestem do konca przekonana o tych dniach plodnych bo jakos tak nigdy nie wierzylam w kalendarzyk :| i uwazam ze to wymaga dluzszej obserwacji swojego ciala .. ja jednak tego nie robilam wiec no nie jestem pewna czy to byly dni plodne robiac sobie tzw internetowy kalulatorek na dni plodne to akurat przypada na 4=9 stycznia ... ale to chyba bierze sie troche wiecej cykli pod uwage jesli chodzi o dni plodne sama juz nie wiem :/

Użytkownik kaja1986 edytował ten post 17 styczeń 2012 - 05:35

-1

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kaja1986 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 4

Napisano 18 styczeń 2012 - 08:38

Wyświetl postUżytkownik kaja1986 dnia 17 styczeń 2012 - 05:25 napisał

Witam mam bardzo ważne pytanie .
23 grudnia 2011 roku mialam początek miesiaczki trwala ona 6 dni .
Współzyłam ze swoim partnerem 4 stycznia i 6 stycznia 6 stycznia 2 razy za kazdym razem zabezpieczalismy sie prezerwatywa nigdy nic sie z nia nie stalo nie pekala nie zsuwala sie nic z tych rzeczy . Po protu kiedy bralismy prysznic do chwila drugiego poczatku drugiego stosunku byla bez prezerwatywy trwalo to kilka sekund .. no nie wiem z pol minuty po czym moj partner zalozyl prezerwatywe .
Dzisiaj wykonalam test Quick Vue wyszedl negatywnie zastanawiam sie bo minelo od stosunku 12-13 dni a miesiaczke przewidywane powinnam dostac miedzy 19 a 20 dniem stycznia .
MArtwi mnie fakt iz w ogole nie odczuwam z tym zadnych bolesnosci to u mnie wrecz nienormalne moze spowodowane tym iz sie bardzo stresuje .
Czy w moim przypadku jest duze ryzyko ciazy ? Prosze o szczerosc ewentualna podpowiedz co moglabbym zrobic w danym momencie czy powotorzyc test ?
Dodam iz to byly moje dni plodne .
Zawsze stosowalam antykoncepcje hormonalna w tej chwili ... czekam na termin zabiegu poniewaz mam miesniaka ... bardzo malutkiego ale mam .
I stad ... po prostu zawsze mialam bolesne miesiaczki i czulam kiedy zbliza sie ten moment a teraz NIC ?:/ Zreszta tez nie jestem do konca przekonana o tych dniach plodnych bo jakos tak nigdy nie wierzylam w kalendarzyk :| i uwazam ze to wymaga dluzszej obserwacji swojego ciala .. ja jednak tego nie robilam wiec no nie jestem pewna czy to byly dni plodne robiac sobie tzw internetowy kalulatorek na dni plodne to akurat przypada na 4=9 stycznia ... ale to chyba bierze sie troche wiecej cykli pod uwage jesli chodzi o dni plodne sama juz nie wiem :/

Dzisiaj wykonalam kolejny test Bobo-test wyszedl negatywnie ... zaczyna mnie pobolewac brzuch w dole ... :/ mam strASZNIE drazliwe piersi brodawki

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnaBarbara 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 307

Napisano 18 styczeń 2012 - 10:10

W kalendarzyk rzeczywiście nie można wierzyć, ale istnieją różne badania naukowe, wg których potwierdzono, że owulacja ma miejsce zwykle ok. dwa tygodnie przed spodziewanym terminem miesiączki (około oznacza przedział od 11 do 16 dni) i wg tego założenia rzeczywiście współżycie miało miejsce w okresie potencjalnie płodnym.
A pod prysznicem doszło do penetracji czy po prostu przytulania bez prezerwatywy? jeśli członek partnera znalazł się w twojej pochwie, to istnieje ryzyko ciąży, ale naprawdę minimalne.
Test ciążowy zrób dopiero w dniu spodziewanej miesiączki i powtórz kilka dni po tym.
Czy wiedza o dniach płodnych wymaga dłuzszych obserwacji? Po prostu patrzysz na papier toaletowy podczas korzystania z toalety - jakikolwiek śluz oznacza dni potencjalnie płodne, śluz przejrzysty, rozciągliwy oznacza dni okołoowulacyjne. Resztę można doczytać chociażby na stronie www.woomb.com, www.npr.pl czy www.iner.pl.
Tzw. objawy zblizającej się miesiączki mogą się pojawić zarówno przed wystapieniem miesiączki, jak i we wczesnym okresie ciąży, ich brak nie musi świadczyć o ciąży.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kaja1986 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 4

Napisano 18 styczeń 2012 - 10:31

Tak doszlo do penetracji... chwile po tym moj partner zalozyl prezerwatywe ... dzisiaj mam dzien spodziewanej miesiaczki i test wyszedl negatywnie . jednak istnieje ryzyko ja wiem ... kurcze tak naprawde nie wiem co mam teraz zrobic ... Czy moge jakos nie wiem sprawdzic inaczej czy jestem w ciazy ? Czy nie ...
Dzisiaj minelo 14 dni od stosunku i tak jak napisalam test wyszedl negatywnie . Co do mojego sluzu jest teraz hmmm grudkowaty bialo kremowy...

Użytkownik kaja1986 edytował ten post 18 styczeń 2012 - 10:32

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnaBarbara 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 307

Napisano 18 styczeń 2012 - 10:52

Kaja nie stresuj się i spokojnie poczekaj jeszcze kilka dni. W ostateczności możesz zrobić badanie HCG z krwi.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   kaja1986 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 4

Napisano 18 styczeń 2012 - 11:51

kurde zeby to bylo takie latwe
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1