Forum.Antykoncepcja.pl: brak dwóch ostatnich tabletek - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

Ogłoszenie!

Zapraszamy do wzięcia udziału w krótkie i anonimowej ankiecie Antykoncepcja - aspekty zdrowotne, psychologiczne i społeczne

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

brak dwóch ostatnich tabletek

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sadYstka 

• Początkujący
  • PipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 24

Napisano 28 styczeń 2012 - 10:35

witajcie.nie wiem co mam zrobić.a mianowicie od 6 miesiecy biore Diane.w niedziele 22.01 miałam stosunek płciowy.kończe opakowanie ale niestety
nie mam dwóch ostatnich tabletek,czyli na jutro niedziele i poniedziałek.została mi jeszcze tylko na dziś.
byłam u ginekologa w czwartek z prośba żeby dopisal mi opkowanie a on przepisał mi inne czyli Lesine i powiedzial zebym wziela je w pierwszym dniu miesiaczki.moje pytanie Czy jesli stosunek płciowy byl w sobote a nie wezme dwoch ostatnich tabletek to nie bede w ciazy?(niestety u lekarza u ktorego bylam nie bardzo moglam z nim porozmawiac Bo chyba nie interesowalo go to za bardzo)moze faktycznie panikuje:(
pomózcie Bo nie daje mi to spokoju
pozdrawiam ciepło
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1153

Napisano 28 styczeń 2012 - 03:17

mozesz nie brac tych dwoch, wystarczy ze wezmiesz 14 i potem juz mozna robic przerwe :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   sadYstka 

• Początkujący
  • PipPip
  • Postów 24

Napisano 28 styczeń 2012 - 08:32

kasia. niestety nie bardzo wiem co masz na mysli pisząc że wystarczy że wezme 14??
i jesli mam przepisane inne tabletki tj.Lesine to mam wziaść po 7dniowej przerwie czy w dniu pierwszej miesiaczki?(zakładajac ze tych dwoch ostatnich tabletek z opakowania Diane nie wezme)
pozdrawiam
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1153

Napisano 29 styczeń 2012 - 06:02

Wyświetl postUżytkownik sadYstka dnia 28 styczeń 2012 - 08:32 napisał

kasia. niestety nie bardzo wiem co masz na mysli pisząc że wystarczy że wezme 14??
i jesli mam przepisane inne tabletki tj.Lesine to mam wziaść po 7dniowej przerwie czy w dniu pierwszej miesiaczki?(zakładajac ze tych dwoch ostatnich tabletek z opakowania Diane nie wezme)
pozdrawiam

to ze zwykle bierze sie 21 tabletek, ale wystarczy wziac 14,15,16,17,18,19 lub 20. w Twoim przypadku wezmiesz 19 i to jest ok.

ulotka Lesine:

Cytat

Zmiana z innego złoŜonego hormonalnego preparatu antykoncepcyjnego lub złoŜonego
antykoncepcyjnego systemu terapeutycznego dopochwowego lub systemu transdermalnego.
MoŜna rozpocząć stosowanie leku Lesine w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego
preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego
nie zawierającego substancji czynnych).

czyli 8 dnia po ostatniej (19) tabletce Diane :)

Przerwe zawsze mozna skracac, mozesz wiec rozpoczac Lesine w dniu krwawienia.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   sadYstka 

• Początkujący
  • PipPip
  • Postów 24

Napisano 29 styczeń 2012 - 07:33

ok dziekuje bardzo.teraz już wszystko rozumiem:)
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1