witajcie.nie wiem co mam zrobić.a mianowicie od 6 miesiecy biore Diane.w niedziele 22.01 miałam stosunek płciowy.kończe opakowanie ale niestety
nie mam dwóch ostatnich tabletek,czyli na jutro niedziele i poniedziałek.została mi jeszcze tylko na dziś.
byłam u ginekologa w czwartek z prośba żeby dopisal mi opkowanie a on przepisał mi inne czyli Lesine i powiedzial zebym wziela je w pierwszym dniu miesiaczki.moje pytanie Czy jesli stosunek płciowy byl w sobote a nie wezme dwoch ostatnich tabletek to nie bede w ciazy?(niestety u lekarza u ktorego bylam nie bardzo moglam z nim porozmawiac Bo chyba nie interesowalo go to za bardzo)moze faktycznie panikuje:(
pomózcie Bo nie daje mi to spokoju
pozdrawiam ciepło
Strona 1 z 1
brak dwóch ostatnich tabletek
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 28 styczeń 2012 - 03:17
mozesz nie brac tych dwoch, wystarczy ze wezmiesz 14 i potem juz mozna robic przerwe
Napisano 28 styczeń 2012 - 08:32
kasia. niestety nie bardzo wiem co masz na mysli pisząc że wystarczy że wezme 14??
i jesli mam przepisane inne tabletki tj.Lesine to mam wziaść po 7dniowej przerwie czy w dniu pierwszej miesiaczki?(zakładajac ze tych dwoch ostatnich tabletek z opakowania Diane nie wezme)
pozdrawiam
i jesli mam przepisane inne tabletki tj.Lesine to mam wziaść po 7dniowej przerwie czy w dniu pierwszej miesiaczki?(zakładajac ze tych dwoch ostatnich tabletek z opakowania Diane nie wezme)
pozdrawiam
Napisano 29 styczeń 2012 - 06:02
Użytkownik sadYstka dnia 28 styczeń 2012 - 08:32 napisał
kasia. niestety nie bardzo wiem co masz na mysli pisząc że wystarczy że wezme 14??
pozdrawiam
pozdrawiam
to ze zwykle bierze sie 21 tabletek, ale wystarczy wziac 14,15,16,17,18,19 lub 20. w Twoim przypadku wezmiesz 19 i to jest ok.
ulotka Lesine:
Cytat
Zmiana z innego złoŜonego hormonalnego preparatu antykoncepcyjnego lub złoŜonego
antykoncepcyjnego systemu terapeutycznego dopochwowego lub systemu transdermalnego.
MoŜna rozpocząć stosowanie leku Lesine w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego
preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego
nie zawierającego substancji czynnych).
antykoncepcyjnego systemu terapeutycznego dopochwowego lub systemu transdermalnego.
MoŜna rozpocząć stosowanie leku Lesine w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego
preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego
nie zawierającego substancji czynnych).
czyli 8 dnia po ostatniej (19) tabletce Diane
Przerwe zawsze mozna skracac, mozesz wiec rozpoczac Lesine w dniu krwawienia.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1