Witam dziewczyny,
wczoraj w nocy bardzo źle się poczułam, pojechałam do nocnej przychodni i odstałam dawkę hydroksyzyny w syropie. Jestem w trzecim rzędzie blistra, hydroksyzynę przyjęłam 6h po tabletce antykoncepcyjnej, biorę yaz. Czy ten lek mógł wpłynąć na wchłonięcie tabletki i czy powinnam się dodatkowo zabezpieczać.
Dzięki za odpowiedźi;)
Strona 1 z 1
hydroksyzyna
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 31 styczeń 2012 - 01:37
Zawsze, gdy podawany jest Ci jakiś lek powinnaś poinformować lekarza, że stosujesz tabletki antykoncepcyjne - uzyskałabyś wiarygodną odpowiedź.
Napisano 31 styczeń 2012 - 09:52
Powiedziałam lekarce o przyjmowanej antykoncepcji, ona nic na temat interakcji nie powiedziała, a mówiąc szczerze nie przeszło mi wtedy przez myśl jak to wpłynie na moja ochronę.
Napisano 31 styczeń 2012 - 11:23
Podobno hydroxyzyna nie ma wpływu...
Nie wiem wprawdzie, na jakie dolegliwości ją Ci podano, ale czy zauważyłaś taką dziwną zbieżność:
- hydroxyzyna stosowana jest głównie na stany lękowe, depresje, napięcie wewnętrzne i związane z tym wymioty oraz ma działanie przeciwhistaminowe
- działania uboczne Yaz: wahania nastrojów, depresje, nerwowość, wymioty oraz reakcje alergiczne (i oczywiście wiele, wiele innych)
Nie wiem wprawdzie, na jakie dolegliwości ją Ci podano, ale czy zauważyłaś taką dziwną zbieżność:
- hydroxyzyna stosowana jest głównie na stany lękowe, depresje, napięcie wewnętrzne i związane z tym wymioty oraz ma działanie przeciwhistaminowe
- działania uboczne Yaz: wahania nastrojów, depresje, nerwowość, wymioty oraz reakcje alergiczne (i oczywiście wiele, wiele innych)
Użytkownik AnnaBarbara edytował ten post 31 styczeń 2012 - 11:23
Napisano 14 luty 2012 - 05:13
W ulotce Hydroxizinum masz interakcje z innymi lekami. Podobnie w antykoncepcyjnych. Poczytaj.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc