Forum.Antykoncepcja.pl: zmiana tabletek anty w połowie opakowania + kilkudniowa przerwa - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

zmiana tabletek anty w połowie opakowania + kilkudniowa przerwa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pierrot91 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 1

Napisano 06 luty 2012 - 01:26

Witam,

Brałam tabletki antykoncepcyjne Mi_ _ _ _ a ( są ok, jedynie co mnie irytuje to ciągłe plamienie). Jedno opakowanie zużyłam w całości, drugie natomiast tylko w połowie. Po jakimś miesiącu znowu zaczęłam brać, ale z opakowania nieskończonego w całości ( zostało tam 14 tabletek). Niestety, chciałam wykupić moja receptę, którą zostawiłam w aptece ( pani powiedziała, że bez problemu będę mogła wykupywać kiedy będę chciała). Niestety okazało się, że już jest nieważna i Pani aptekarka stwierdziła, że mi nie będzie potrzebna skoro nie przychodziłam co miesiąc, więc już nie mogłam jej wykupić. Na wizytę do ginekologa ( po kolejną receptę) zapisałam się dopiero na 14 marca- najbliższy termin...
Mój cykl jest już chyba tak skołowany, że nie wiem co zrobić:
1- nie używać nic do tego 14 marca- czy wtedy mój cykl ustabilizuje się?
2- kupić w internecie tabletki ( inne niz Mi_ _ _ _ a, bo tych nie mogę znaleźć) i zacząć brać dopiero jak je otrzymam? To może potrwać ok. 6 dni- czy wtedy ochrona antykoncepcyjna będzie nadal taka jaka powinna być?
Czy Zamiana tabletek w połowie opakowania z kilkudniową przerwą może źle wpłynąć na moją antykoncepcję?
Pozdrawiam.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mgdusia 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 301

Napisano 07 luty 2012 - 09:56

Wyświetl postUżytkownik pierrot91 dnia 06 luty 2012 - 01:26 napisał

Witam,

Brałam tabletki antykoncepcyjne Mi_ _ _ _ a ( są ok, jedynie co mnie irytuje to ciągłe plamienie). Jedno opakowanie zużyłam w całości, drugie natomiast tylko w połowie. Po jakimś miesiącu znowu zaczęłam brać, ale z opakowania nieskończonego w całości ( zostało tam 14 tabletek). Niestety, chciałam wykupić moja receptę, którą zostawiłam w aptece ( pani powiedziała, że bez problemu będę mogła wykupywać kiedy będę chciała). Niestety okazało się, że już jest nieważna i Pani aptekarka stwierdziła, że mi nie będzie potrzebna skoro nie przychodziłam co miesiąc, więc już nie mogłam jej wykupić. Na wizytę do ginekologa ( po kolejną receptę) zapisałam się dopiero na 14 marca- najbliższy termin...
Mój cykl jest już chyba tak skołowany, że nie wiem co zrobić:
1- nie używać nic do tego 14 marca- czy wtedy mój cykl ustabilizuje się?
2- kupić w internecie tabletki ( inne niz Mi_ _ _ _ a, bo tych nie mogę znaleźć) i zacząć brać dopiero jak je otrzymam? To może potrwać ok. 6 dni- czy wtedy ochrona antykoncepcyjna będzie nadal taka jaka powinna być?
Czy Zamiana tabletek w połowie opakowania z kilkudniową przerwą może źle wpłynąć na moją antykoncepcję?
Pozdrawiam.

Widzę, że traktujesz tabletki które bierzesz jak cukierki, które raz można łykać a raz nie. W przypadku antykoncepcji hormonalnej wymagana jest bardzo wysoka stałość i regularność przyjmowania. Postępując jak opisałaś robisz sobie tylko krzywdę bo efektu antykoncepcyjnego takie działanie nie ma.
Najlepiej zostaw tabletki do czasu aż będziesz zdecydowana i przekonana do ich regularnego stosowania (tzn dłużej niż 3 miesiące).
Wizyty u ginekologa są dostępne od ręki tylko, że prywatnie. Czasem chyba spokojny sen jest wart te 50-80PLN?
A tak na marginesie, to gdzie w internecie sprzedają tabletki antykoncepcyjne?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1350

Napisano 09 luty 2012 - 10:41

mgdusia, sprzedaja na forach, w ogloszeniach. glownie wtedy kiedy dziewczyna rezygnuje albo zmienia na inne a ma wykupione kilka opakowan ;)
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1