Witam serdecznie!
Opiszę najpierw sytuację a później skieruję do Was pytanie, które pewnie będzie dla Was w odpowiedzi oczywiste (dla mnie 2 99%), nie mniej jednak warto czasami dla komfortu psychicznego wesprzeć się opiniami innych.
Mianowicie sytuacja wyglądała tak: wraz z moją kobietą, uprawialiśmy seks oralny. Nie bylo wprowadzania członka do pochwy. Następnie były pieszczoty rękoma. Ja doszedłem w momencie kiedy moja kobieta zabawiała mnie właśnie taką pieszczotą. Jako że orgazm miał miejsce w przysłowiową husteczkę, nie było możliwości kontaktu z pochwą tudzież wargami sromowymi. Podczas wycierania członka, gdzieś na palce skapło mi troszkę spermy, jednak oczywiście i tej się pozbyłem. Moja kobieta narzekała wcześniej na lekki ból podczas pieszczot, w okolicach warg sromowych. Po paru minutach od tego wydarzenia, więc postanowiłem zobaczyć, czy nie ma w okolicach warg jakiegoś obtarcia, wobec tego teretycznie, jeżeli moje plemniki były ma moim palcu, mogły mieć kontakt z wargami sromowymi Nie było jednak wprowadzania palców do środka. W dodatku według kalendarzyka, były to dni niepłodne. Jednak teraz jest sytuacja, że mojej kobiecie okres spóźnia się 11 dni i średnio wiemy co jest grane. Bierze leki hormonalne na tarczycę, oraz gdzieś tam przejawiał się również alkohol, które mogą opóźniać okres. Ale dla wlasnego komfortu pragnę się upewnić czy w takiej sytuacji mogło dojść do zapłodnienia ? Według mnie nie. Bo że tak powiem kolokwialnie, nawet dostanie się plemników na wargi sromowe, nie świadczy ze te są kierowcami formuły jeden i same wskoczą do środka. proszę jednak o opinię.
Pozdrawiam i dzięki!!!
Strona 1 z 1
Spóźniający się okres - rozwianie wątpliwości Temat dotyczy możliwości zajścia w ciąże w konkretnej sytuacji.
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 09 luty 2012 - 12:18
Alkohol nie opóźnia wystapienia miesiączki, ale zaburzenia gospodarki hormonalnej na pewno mogą. Oczywiście masz rację, że z opisanej przez Ciebie sytuacji ciąża nie jest realna. 11 dni opóźnienia miesiączki to sporo, myślę że warto byłoby skonsultować się z lekarzem, który zdecydował o przyjmowaniu leków hormonalnych.
Napisano 09 luty 2012 - 12:39
Użytkownik AnnaBarbara dnia 09 luty 2012 - 12:18 napisał
Alkohol nie opóźnia wystapienia miesiączki, ale zaburzenia gospodarki hormonalnej na pewno mogą. Oczywiście masz rację, że z opisanej przez Ciebie sytuacji ciąża nie jest realna. 11 dni opóźnienia miesiączki to sporo, myślę że warto byłoby skonsultować się z lekarzem, który zdecydował o przyjmowaniu leków hormonalnych.
No to czuję się poparty i uspokojony
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Tek też myślałem, że ciąża w takiej sytuacji jest nieprawdopodobna. Moja dziewczyna miała podobną sytuację, kiedy okres opóźnił się o 9 dni i było to 2-3 cykle temu. Wtedy też po prostu z nieawidomych przyczyn okres uległ opóźnieniu. leki hormonalne na tarczycę (Czy leki na tarczycę również są traktowane jako te które mogą zaburzać cykl?) bierze od dłuższego czasu, rzadko okres opóźniał się o tak wiele. Z przyczyn komfortowych, zrobimy test. Jeżeli okres nie pojawi się na dniach, skonsultujemy się z lekarzem wedle rady.
Napisano 09 luty 2012 - 10:46
choroby tarczycy maja scisly zwiazek z zaburzeniami cyklu miesiaczkowego, wiec nawet jesli dziewczyna dostanie okres to niech nie zapomni powieziec o tym lekarzowi.
test mozecie sobie darowac
test mozecie sobie darowac
Napisano 10 luty 2012 - 07:35
Dziękuję Kasiu za odpowiedź. Zamieściłem to zapytanie, czy horoby tarczycy np niedoczynność ma wplyw na zaburzenia z jednego względu. Moja dziewczyna od czerwca 2011 dostała zwiększoną dawkę leków hormonalnych na tarczycę (wcześniej nie narzekala na zaburzenia cyklu) no i generalnie od czerwca do listopada też tych zaburzeń po zwiększonej dawce nie było. W listopadzie nagle okres przesunąl się o 8-9 dni ni stąd ni z owąd i wtedy również żadnych obaw o ciąże nie miało prawa bytu. Później było w miarę ok ( wahania 2-3 dni) aż do teraz, kiedy dzisiaj zaczyna się 12 dzień. Jednak miałem wątpliwości co do sytuacji jaką opisałem powyżej... Tzn wątpliwości w 1%, bo moje plemniki musiały by mieć geny supermana żeby w takiej sytuacji nawojować
Wobec tego tak jak pisałem, chciałem się upewnić czy faktycznie nadczynność, czy w przypadku mojej dziewczyny niedoczynność może mieć wpływ na cykl. Też stawiałem że tak, ale ona twiedzi że wcześniej problemów jako tako nie było.
Dzięki jeszcze raz za odpowiedź!!!!
Dzięki jeszcze raz za odpowiedź!!!!
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1