Forum.Antykoncepcja.pl: Spóźniający się okres - rozwianie wątpliwości - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Spóźniający się okres - rozwianie wątpliwości Temat dotyczy możliwości zajścia w ciąże w konkretnej sytuacji.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dede770 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 09 luty 2012 - 09:50

Witam serdecznie!

Opiszę najpierw sytuację a później skieruję do Was pytanie, które pewnie będzie dla Was w odpowiedzi oczywiste (dla mnie 2 99%), nie mniej jednak warto czasami dla komfortu psychicznego wesprzeć się opiniami innych.

Mianowicie sytuacja wyglądała tak: wraz z moją kobietą, uprawialiśmy seks oralny. Nie bylo wprowadzania członka do pochwy. Następnie były pieszczoty rękoma. Ja doszedłem w momencie kiedy moja kobieta zabawiała mnie właśnie taką pieszczotą. Jako że orgazm miał miejsce w przysłowiową husteczkę, nie było możliwości kontaktu z pochwą tudzież wargami sromowymi. Podczas wycierania członka, gdzieś na palce skapło mi troszkę spermy, jednak oczywiście i tej się pozbyłem. Moja kobieta narzekała wcześniej na lekki ból podczas pieszczot, w okolicach warg sromowych. Po paru minutach od tego wydarzenia, więc postanowiłem zobaczyć, czy nie ma w okolicach warg jakiegoś obtarcia, wobec tego teretycznie, jeżeli moje plemniki były ma moim palcu, mogły mieć kontakt z wargami sromowymi Nie było jednak wprowadzania palców do środka. W dodatku według kalendarzyka, były to dni niepłodne. Jednak teraz jest sytuacja, że mojej kobiecie okres spóźnia się 11 dni i średnio wiemy co jest grane. Bierze leki hormonalne na tarczycę, oraz gdzieś tam przejawiał się również alkohol, które mogą opóźniać okres. Ale dla wlasnego komfortu pragnę się upewnić czy w takiej sytuacji mogło dojść do zapłodnienia ? Według mnie nie. Bo że tak powiem kolokwialnie, nawet dostanie się plemników na wargi sromowe, nie świadczy ze te są kierowcami formuły jeden i same wskoczą do środka. proszę jednak o opinię.

Pozdrawiam i dzięki!!!
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnaBarbara 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 307

Napisano 09 luty 2012 - 12:18

Alkohol nie opóźnia wystapienia miesiączki, ale zaburzenia gospodarki hormonalnej na pewno mogą. Oczywiście masz rację, że z opisanej przez Ciebie sytuacji ciąża nie jest realna. 11 dni opóźnienia miesiączki to sporo, myślę że warto byłoby skonsultować się z lekarzem, który zdecydował o przyjmowaniu leków hormonalnych.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   dede770 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 09 luty 2012 - 12:39

Wyświetl postUżytkownik AnnaBarbara dnia 09 luty 2012 - 12:18 napisał

Alkohol nie opóźnia wystapienia miesiączki, ale zaburzenia gospodarki hormonalnej na pewno mogą. Oczywiście masz rację, że z opisanej przez Ciebie sytuacji ciąża nie jest realna. 11 dni opóźnienia miesiączki to sporo, myślę że warto byłoby skonsultować się z lekarzem, który zdecydował o przyjmowaniu leków hormonalnych.

No to czuję się poparty i uspokojony :-)
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Tek też myślałem, że ciąża w takiej sytuacji jest nieprawdopodobna. Moja dziewczyna miała podobną sytuację, kiedy okres opóźnił się o 9 dni i było to 2-3 cykle temu. Wtedy też po prostu z nieawidomych przyczyn okres uległ opóźnieniu. leki hormonalne na tarczycę (Czy leki na tarczycę również są traktowane jako te które mogą zaburzać cykl?) bierze od dłuższego czasu, rzadko okres opóźniał się o tak wiele. Z przyczyn komfortowych, zrobimy test. Jeżeli okres nie pojawi się na dniach, skonsultujemy się z lekarzem wedle rady.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1350

Napisano 09 luty 2012 - 10:46

choroby tarczycy maja scisly zwiazek z zaburzeniami cyklu miesiaczkowego, wiec nawet jesli dziewczyna dostanie okres to niech nie zapomni powieziec o tym lekarzowi.

test mozecie sobie darowac ;)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   dede770 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 10 luty 2012 - 07:35

Dziękuję Kasiu za odpowiedź. Zamieściłem to zapytanie, czy horoby tarczycy np niedoczynność ma wplyw na zaburzenia z jednego względu. Moja dziewczyna od czerwca 2011 dostała zwiększoną dawkę leków hormonalnych na tarczycę (wcześniej nie narzekala na zaburzenia cyklu) no i generalnie od czerwca do listopada też tych zaburzeń po zwiększonej dawce nie było. W listopadzie nagle okres przesunąl się o 8-9 dni ni stąd ni z owąd i wtedy również żadnych obaw o ciąże nie miało prawa bytu. Później było w miarę ok ( wahania 2-3 dni) aż do teraz, kiedy dzisiaj zaczyna się 12 dzień. Jednak miałem wątpliwości co do sytuacji jaką opisałem powyżej... Tzn wątpliwości w 1%, bo moje plemniki musiały by mieć geny supermana żeby w takiej sytuacji nawojować :) Wobec tego tak jak pisałem, chciałem się upewnić czy faktycznie nadczynność, czy w przypadku mojej dziewczyny niedoczynność może mieć wpływ na cykl. Też stawiałem że tak, ale ona twiedzi że wcześniej problemów jako tako nie było.
Dzięki jeszcze raz za odpowiedź!!!! ;)
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1