W czwartek (02.02) zaczęłam nowe opakowanie Novynette. Dziś (09.02) zorientowałam się, że jedna tabletka została pominięta (powyżej 24 godzin na pewno). Wczoraj normalnie przyjęłam kolejną o stałej porze, dziś przyjęłam tą i dodatkowo pominiętą. Nie wiem, czy zrobiłam dobrze??
Strona 1 z 1
Pominięta tabletka powyżej 24 godzin Pominięta tabletka powyżej 24 h w pierwszym tygodniu
Napisano 09 luty 2012 - 11:03
Witam,
W czwartek (02.02) zaczęłam nowe opakowanie Novynette. Dziś (09.02) zorientowałam się, że jedna tabletka została pominięta (powyżej 24 godzin na pewno). Wczoraj normalnie przyjęłam kolejną o stałej porze, dziś przyjęłam tą i dodatkowo pominiętą. Nie wiem, czy zrobiłam dobrze??
W każdym razie stosunek z moim facetem odbyłam jakieś 5-6 dni przed pominięciem. Jest ryzyko ciąży? I jak mam stosować kolejne tabletki??
Proszę o szybką pomoc
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 09 luty 2012 - 11:27
to byl pierwszy tydzien wiec niestety istnieje ryzyko ciazy. im pozniejsza tabletka to byla tym mniejsze. im wiecej czasu minelo miedzy zapomnieniem a stosunkiem tym lepiej. Bierz dalej to opakowanie, zabezpieczaj sie przez 7 dni i po min. 21 dniach od ostatniego stosunku zrob test.
Napisano 09 luty 2012 - 11:36
a czy jeżeli stosunek odbył się na 7 dni przed pominiętą tabletką to również istnieje ryzyko ciąży? Ponieważ czytałam gdzieś, że od tego czasu można uważać to jako zabezpieczony stosunek?? Proszę o odpowiedź
Napisano 10 luty 2012 - 10:54
jesli stosunek odbyl sie wczesniej niz 7 dni przed zapomnieniem to nie ma ryzyka ciazy.
napisalas, ze bylo to 5-6 dni przed zapomnieniem stad moja poprzednia odpowiedz
napisalas, ze bylo to 5-6 dni przed zapomnieniem stad moja poprzednia odpowiedz
Napisano 15 marzec 2012 - 10:59
witam od ponad roku biorę tabletki antykoncepcyjne Naraya,nigdy nie zdarzyło mi sie zapomnieć tabletki ostatnio zapomniałam ostatniej tabletki z Pierwszego tygodnia blistra a dzień przed zapomnięciem tabletki kochałam sie z zabezpieczeniem wziełam tabletke z 24 godzinnym opóznieniem ,chodziaż dziwne pytanie ale boje sie ze ryzyko ciazy jest bo róznie to z prezerwatywami chodziaż nie pękła nam.Byłam u ginekologa ale nawet mnie nie zbadał bo powiedział ze nie ma ryzyka ciązy,chodziaż ja sobie w mawiam ze zle sie czuje jest mi nie dobrze,Proszę o odpowiedż czy ryzyko ciązy jest w tej sytuacji
- ← Objawy ciąży - pojawienie się siary?
- Zadaj pytanie naszemu ekspertowi
- pominięcie tabletki z pierwszego blistra ostatniej →
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1