Forum.Antykoncepcja.pl: Pominięta tabletka powyżej 24 godzin - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pominięta tabletka powyżej 24 godzin Pominięta tabletka powyżej 24 h w pierwszym tygodniu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ajzis 

• Spragniony wiedzy
  • PipPipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 38

Napisano 09 luty 2012 - 11:03

Witam,

W czwartek (02.02) zaczęłam nowe opakowanie Novynette. Dziś (09.02) zorientowałam się, że jedna tabletka została pominięta (powyżej 24 godzin na pewno). Wczoraj normalnie przyjęłam kolejną o stałej porze, dziś przyjęłam tą i dodatkowo pominiętą. Nie wiem, czy zrobiłam dobrze?? :( W każdym razie stosunek z moim facetem odbyłam jakieś 5-6 dni przed pominięciem. Jest ryzyko ciąży? I jak mam stosować kolejne tabletki?? :( Proszę o szybką pomoc
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1350

Napisano 09 luty 2012 - 11:27

to byl pierwszy tydzien wiec niestety istnieje ryzyko ciazy. im pozniejsza tabletka to byla tym mniejsze. im wiecej czasu minelo miedzy zapomnieniem a stosunkiem tym lepiej. Bierz dalej to opakowanie, zabezpieczaj sie przez 7 dni i po min. 21 dniach od ostatniego stosunku zrob test.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   ajzis 

• Spragniony wiedzy
  • PipPipPip
  • Postów 38

Napisano 09 luty 2012 - 11:36

a czy jeżeli stosunek odbył się na 7 dni przed pominiętą tabletką to również istnieje ryzyko ciąży? Ponieważ czytałam gdzieś, że od tego czasu można uważać to jako zabezpieczony stosunek?? Proszę o odpowiedź
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1350

Napisano 10 luty 2012 - 10:54

jesli stosunek odbyl sie wczesniej niz 7 dni przed zapomnieniem to nie ma ryzyka ciazy.

napisalas, ze bylo to 5-6 dni przed zapomnieniem stad moja poprzednia odpowiedz ;)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mooncia311 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 15 marzec 2012 - 10:59

witam od ponad roku biorę tabletki antykoncepcyjne Naraya,nigdy nie zdarzyło mi sie zapomnieć tabletki ostatnio zapomniałam ostatniej tabletki z Pierwszego tygodnia blistra a dzień przed zapomnięciem tabletki kochałam sie z zabezpieczeniem wziełam tabletke z 24 godzinnym opóznieniem ,chodziaż dziwne pytanie ale boje sie ze ryzyko ciazy jest bo róznie to z prezerwatywami chodziaż nie pękła nam.Byłam u ginekologa ale nawet mnie nie zbadał bo powiedział ze nie ma ryzyka ciązy,chodziaż ja sobie w mawiam ze zle sie czuje jest mi nie dobrze,Proszę o odpowiedż czy ryzyko ciązy jest w tej sytuacji
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1