Witam. Byłem z dziewczyna na imprezie i sytuacja ma się tak: bierze ona tabletki o 6 rano i 12lutego ona wymiotowała(po imprezie) i nie pamietała czy wzieła tabletke przed czy po wymiotach, i drugą wzieła okolo godz 21 czyli po 15tu godzinach spóźnienia w stosunku do normalnej pory. I czy dobrze zrobiła biorąc drugą tabletke (biorąc pod uwage ze mogła pierwszą wziąść po wymiotach, choć tego nie wie...) Co jeśli wzieła dwie w jeden dzień a co jeśli jedną po 15h spóźnienia..?
Jeszcze pytanie bo teraz tak jakby bierze o jedna tabletke do przodu, i czy np następne opakowanie moze mieć o jedną tabletke mniej tzn czy moze zakonczyc branie 20dnia a nie 21. I wtedy by raczej przestała brać wogóle tabletki?
Strona 1 z 1
wymioty+tabletki
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 19 luty 2012 - 12:27
wszystko zalezy od tego ktora to byla tabletka
1-7 nalezy zabezpieczac sie przez 7 dni, a stosunki z poprzedzajacego tygodnia sa niezabezpieczone
8-14 nic sie nie stalo
15-21 nalezy rozpoczac nastepne opakowanie bez robienia przerwy
moze wziac 20 tabletek tylko niech nie przedluzy przerwy, czyli o teraz bedzie rozpoczynac opakowanie dzien wczesniej
1-7 nalezy zabezpieczac sie przez 7 dni, a stosunki z poprzedzajacego tygodnia sa niezabezpieczone
8-14 nic sie nie stalo
15-21 nalezy rozpoczac nastepne opakowanie bez robienia przerwy
moze wziac 20 tabletek tylko niech nie przedluzy przerwy, czyli o teraz bedzie rozpoczynac opakowanie dzien wczesniej
Napisano 19 luty 2012 - 11:37
A coś by się stało jeśli wziełaby 2tab tego samego dnia??;> I jeszcze mam pytanie odnosnie tych tabletek z next klastra czy gdy weźmie tylko 20 sztuk moze zaprzestać branie ich wogóle?? Tzn koniec z anty tab. Brała prawie półtora roku na zmiane diane35 i micro. I po jakim czasie wtedy powinien wystąpić kolejny okres??
Napisano 19 luty 2012 - 06:26
Zapomniałem dodać że był to 4dzień ale 4 dni wczesniej stosunek z prezerwatywą więc myśle ze spokojna głowa?? Chce poprostu uzyskać od Państwa troche wiedzy;] (nie wiem gdzie i czy jest opcja edytuj post)
Napisano 19 luty 2012 - 09:06
moze zaprzestac po 20 
jesli wziela 2 jednego dnia to nic sie nie stalo
skoro tamten stosunek byl zabepieczony gumka to oczywiscie `spokojna glowa`
jesli wziela 2 jednego dnia to nic sie nie stalo
skoro tamten stosunek byl zabepieczony gumka to oczywiscie `spokojna glowa`
Napisano 05 marzec 2012 - 09:37
Dzieki za rzeczowe odpowiedzi i szybkie co najwazniejsze. Dziewczyna dostała jak zawsze 5tego dnia krwawienie z odstawienia, wiec wyglada wszystko bdb. Jeszcze mam pytanie po jakim czasie powinien wystapic okres po odstawieniu całkowitym tab. i po jakim czasie mogla by je przyjmować na nowo? Bo chciałaby zrobic sobie przerwe, biorąc pod uwage ze brała sporo czasu diane35.
Pozdrawiam;]
Pozdrawiam;]
Napisano 06 marzec 2012 - 09:56
przerwa krotsza niz 3 naturalne cykle jest bezsensu. jesli regularnie robi badania watroby i krzepniecia i wszystko ok nie ma potrzeby robienia takiej przerwy.
Powrot do naturalnego cyklu moze przebiegac roznie, pierwsza naturalna miesiaczka moze pojawic sie tak jak kiedys przed braniem tabletek albo pozniej. jesli nie wystapi o 3 miesiecy trzeba skonsultowac sie z ginem.
Powrot do naturalnego cyklu moze przebiegac roznie, pierwsza naturalna miesiaczka moze pojawic sie tak jak kiedys przed braniem tabletek albo pozniej. jesli nie wystapi o 3 miesiecy trzeba skonsultowac sie z ginem.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc