Forum.Antykoncepcja.pl: Zapomniana ostatnia tabletka a seks po 7 dniach - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zapomniana ostatnia tabletka a seks po 7 dniach

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   apw911 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 1

Napisano 20 luty 2012 - 12:53

Mam pytanie.

Od pół roku biorę jednofazowe tabletki antykoncepcyjne. Ostatnio zdarzyło się, że dostałam okres kilka dni przed skończeniem opakowania. Dodam, że byłam w tym czasie w stresie co zawsze przyśpieszało mój okres. Do tego tydzień temu przez ten wcześniejszy okres zapomniałam o ostatniej tabletce z opakowania. 7 dni po ostatniej tabletce uprawiałam seks, a mój partner skończył we mnie.

Czy jest możliwe, że z powodu braku ostatniej tabletki i wcześniejszym okresem mogłam w tej sytuacji zajść w ciążę?

Dodam jeszcze, że jestem 5 dni po okresie.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia. 

• Wie prawie wszystko
  • Grupa: Bardzo Aktywny
  • Postów 1350

Napisano 21 luty 2012 - 07:17

Wyświetl postUżytkownik apw911 dnia 20 luty 2012 - 12:53 napisał

Mam pytanie.

Od pół roku biorę jednofazowe tabletki antykoncepcyjne. Ostatnio zdarzyło się, że dostałam okres kilka dni przed skończeniem opakowania. Dodam, że byłam w tym czasie w stresie co zawsze przyśpieszało mój okres. Do tego tydzień temu przez ten wcześniejszy okres zapomniałam o ostatniej tabletce z opakowania. 7 dni po ostatniej tabletce uprawiałam seks, a mój partner skończył we mnie.

Czy jest możliwe, że z powodu braku ostatniej tabletki i wcześniejszym okresem mogłam w tej sytuacji zajść w ciążę?

Dodam jeszcze, że jestem 5 dni po okresie.

czy dobrze rozmumiem, ze przedluzylas przerwe? zaczelas przerwe dzien wczesniej a nowe opakowanie rozpoczelas jak do tej pory? jesli tak istnieje ryzyko ciazy. dodatkowo powinnas zabezpieczac sie do 8 tabletki z nowego opakowania.
nalezalo rozpoczac nowe opakowanie dzien wczesniej niz zwykle tak by przerwa nie byla dluzsza niz 7 dni.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1