Forum.Antykoncepcja.pl: problem z ostatnim plastrem EVRA - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

problem z ostatnim plastrem EVRA

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   torunianka30 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 1

Napisano 20 luty 2012 - 10:48

Witajcie, mam spory problem, nie mogę znaleźć nigdzie informacji na ten temat...ulotka nie mówi o tym co zrobić w takim wypadku....czyli.

W niedzielę (19 luty) kończył się mój 3 tydzień naklejania plastrów, czyli około godziny 20 miałam odkleić plaster i tydzień przerwy. Problem w tym,że pomyliłam dni i odkleiłam plaster w sobotę (18 luty) również wieczorem.
Zorientowałam się dopiero w niedzielę około godziny 12 ,że popełniłam błąd. No i bęc, nie wiedziałam co robić. Przyklejać nowy plaster żeby go zerwać za pare godzin? Nie wiedziałam co robić więc stwierdziłam,że zrobię ten nakazany tydzień przerwy.

Teraz mam problem co dalej. Mój dzień zmiany plastra to była zawsze niedziela, czy teraz powinnam (po tygodniowej przerwie) przykleić plaster z nowego opakowania w sobotę? czy dalej przyklejać jak kiedyś w niedziele. Czy ciągłość antykoncepcji jest przerwana? Czy i jak długo powinnam się zabezpieczać dodatkowo? Czy istnieje jakieś ryzyko ciąży (współżyłam w dniu odklejenia plastra czyli w sobotę)?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mgdusia 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 301

Napisano 20 luty 2012 - 07:27

Wyświetl postUżytkownik torunianka30 dnia 20 luty 2012 - 10:48 napisał

Witajcie, mam spory problem, nie mogę znaleźć nigdzie informacji na ten temat...ulotka nie mówi o tym co zrobić w takim wypadku....czyli.

W niedzielę (19 luty) kończył się mój 3 tydzień naklejania plastrów, czyli około godziny 20 miałam odkleić plaster i tydzień przerwy. Problem w tym,że pomyliłam dni i odkleiłam plaster w sobotę (18 luty) również wieczorem.
Zorientowałam się dopiero w niedzielę około godziny 12 ,że popełniłam błąd. No i bęc, nie wiedziałam co robić. Przyklejać nowy plaster żeby go zerwać za pare godzin? Nie wiedziałam co robić więc stwierdziłam,że zrobię ten nakazany tydzień przerwy.

Teraz mam problem co dalej. Mój dzień zmiany plastra to była zawsze niedziela, czy teraz powinnam (po tygodniowej przerwie) przykleić plaster z nowego opakowania w sobotę? czy dalej przyklejać jak kiedyś w niedziele. Czy ciągłość antykoncepcji jest przerwana? Czy i jak długo powinnam się zabezpieczać dodatkowo? Czy istnieje jakieś ryzyko ciąży (współżyłam w dniu odklejenia plastra czyli w sobotę)?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc

teraz Twój dzień zmiany plastra to sobota.
Jeśli po 7 dniach przerwy nakleisz plaster to zabezpieczenie będzie zachowane.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1