Forum.Antykoncepcja.pl: Tabletki, pominiecie, klucie w pochwie. - Forum.Antykoncepcja.pl

Skocz do zawartości

UWAGA!
Specjalnie dla naszych użytkowników rabat 5% przy dowolnych zakupach na Olive.pl z kodem PRO70kp

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Tabletki, pominiecie, klucie w pochwie.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Kitiii21 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 20 luty 2012 - 02:15

Witajcie. Wizyte u ginekologa mam dopiero za 3tyg. A moj problem polega na tym ze wczoraj podczas stosunku poczulam uklucia w glebi. Dzisiaj sytaucja sie powtorzyla jednak dzisiaj nie doszlo do stosunku. To nie byly jakies silne uklucia jednak odczuwalne. Zasatanawiam sie co moze je powodowac? Dodam ze od 8 miesiecy biore tabletki anty. Jakies 3tyg temu zdarzylo mi sie dwa razy zapomniec tabletki i zamiast o 21 lyknelam dopiero kolejnego dnia o 6 rano. Tydzien po tej sytuacje bylam chora bralam tabletki na katar + polopiryna oraz przed dwie doby bylam na antybiotyku. Czy to moze miec jakis zwiazek? Wiem i rozumiem ze lekarzami nie jestescie ale mam nadzieje ze mi cos na ten temat powiecie. Probuje doczytac cos na ten temat w internecie. Tyle tylko ze wszedzie opisuja to jako objaw ciazy. Jakos nie wierze zebym mogla wpasc? Co do brania tabletek zdarzylo sie tylko cos takiego jak opisalam wyzej.. Hmm?
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kitiii21 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 20 luty 2012 - 08:48

Nikt nie potrafi mi odpowiedziec? :(
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnaBarbara 

• Zaczyna łapać o co chodzi
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 307

Napisano 20 luty 2012 - 11:03

Może zacznę od tego kłucia - na pewno nie jest to objaw typowy dla ciąży, może jakaś nadżerka, zapalenie, podrażnienie itp.? Najlepiej skonsultować to z lekarzem.
Ja nie stosuję antykoncepcji, ale Ty na pewno masz ulotkę tabletek antykoncepcyjnych - jest tam na pewno napisane, ile wynosi dopuszczalne spóźnienie przy ich przyjmowaniu. Choroba czy przeziębienie i związane z tym leczenie, zwłaszcza antybiotykoterapia osłabiają skuteczność tabletek - o tym też jest w ulotce, a także jak należy postępować co do dodatkowego "zabezpieczenia" po zakończeniu antybiotykoterapii.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Kitiii21 

• Nowicjusz
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 21 luty 2012 - 07:32

Do 12h spoznienia nic sie nie dzieje po 12h moze byc zachwiana skutecznosc. Wiem ze antybiotyki moga obnizyc skutecznosc. Polaczylam wtedy opakowania. Jednak nie chodzi mi tu o efekt spozniennia czy antybiotyk tylko raczej bardziej o to czy moze to miec jakis zwiazek z tym. Co do nadzerki to wyczytalam ze nie powoduje ona takich skutkow.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1