Skocz do zawartości

Zdjęcie

diana 35

• Zaloguj się aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Asiaa

Asiaa

Coś mu świta

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 64 Postów

Napisano 18 listopad 2005 - 12:16

czy diana 35 mozna stosowac jako pigułke antykoncepcyjna bez ryzyka(wiekszego niz inna pigulka) zajscia w ciaze????

oczywiście!!! Diane to normalne tabletki antykoncepcyjne, a ponieważ są też lecznicze zatwierdzono je na liście lekow refundowanych, dlatego jest na nie 50% zniżki (choć pewnie nowy rząd to zmieni ;])
w każdym razie Diane 35 brałam ok 4 lat - w ciąże nie zaszłam bo zażywałam je regularnie o tej samej porze (no +- 15min ;P)
jeśli np Diane nie będzie Ci służyć fizycznie i psychicznie może zmienić je (oczywiście po rozmowie z lekarzem) na anteovin (ok 26zł, mające mniej hormonów niż Diane a co za tym idzie zdrowsze) lub yasmin (ok 35zł, najnowsze i najlepsze)
:)

#2 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 18 listopad 2005 - 11:49

nie zmienia to faktu, ze jest to srodek antykoncepcyjny.. a to, że ma działanie lecznicze na cerę itp, robi z niego środek leczniczy.. no ale jednak to srodek anty jak każdy inny, działa tak, jak inne tabsy

#3 KANA

KANA

Zaczyna łapać o co chodzi

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 153 Postów

Napisano 18 listopad 2005 - 11:45

A moja kolezanka podczas brania Diane-35 /brala zgodnie z ulotka/ zaszla w ciaze i urodzila blizniaki a jak poszla do lekarza to ten jej powiedzial ze to nie jest typowy lek antykoncepcyjny tylko leczniczy, znowu moja bliska kolezanka bierze od 2 lat i nie zaszla a tez bierz leczniczo na tradzik i przy okazji jako zabezpieczenie....:)

#4 aussie23

aussie23

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 5 Postów

Napisano 18 listopad 2005 - 11:13

Jak najbardziej możesz stosować Diane 35 jako środek antykoncepcyjny. Ja brałam Diane 35 przez 3,5 roku zmieniłam później na Microgynon ale przytyłam więc znowu wróciłam do Diane 35 i jest wszystko w porządku bez obaw. Polecam osobom,które mają problem z trądzikiem lub mniejszymi wypryskami....Nie martw się jest to środek antykoncepcyjny jak dla mnie bardzo dobry;)Pełne zabezpieczenie bez innych środków typu prezerwatywa;)Pozdrawiam miłego stosowania;)

#5 motylka_noga

motylka_noga

Coś mu świta

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 51 Postów

Napisano 27 październik 2005 - 07:57

niby się różni od innych,ale to też jest tabletka antykoncepcyjna.brałam je przez 9 miesięcy.musiałam z nich zrezygnować z powodu wagi,która ciagle przybierała.ale w ciążę nie zaszłam,więc spokojnie :).to jest rodzaj antykoncepcji,która bardzo dobrze wpływa na cerę,na włosy itd :).pozdrawiam

#6 Myszka

Myszka

Mistrz wiedzy tajemnej

• Super aktywny
  • 7268 Postów

Napisano 24 październik 2005 - 09:07

zgadzam się!!!

#7 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2005 - 08:52

100% działania nie mają żadne tabsy, ale pod wzgledem skuteczności diane35 nie różni się od innych

#8 krolik84

krolik84

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 Postów

Napisano 24 październik 2005 - 08:18

chce sie w koncu dowiedziec czy diana 35 mozna stosowac jako pigułke antykoncepcyjna bez ryzyka(wiekszego niz inna pigulka) zajscia w ciaze????