Dyskusje Antykoncepcja.pl Antykoncepcja w dyskusji i pytaniach. Antykoncepcja - Serwis edukacyjny. Prezerwatywa, pigułka, plaster, spirala - czy to Twoja metoda antykoncepcji? Podyskutuj o tym. Wymień doświadczenia.
Zbieramy mity i wątpliwości dotyczące antykoncepcji po stosunku. Temat niezwykle aktualny w związku ze zbliżającymi się wakacjim. Dołączcie się do dyskusji
tym temacie
gin powiedziala mi ze widzi uwolniony pecherzyk...
nie rozumiem co oznacza ten ponony wzrost w 42dniu. gin nie zlecila mi zadnych badan przed podaniem tej ,,terapii''. jedyne co to widziala wyniki hormonale chyba ze stycznia...
zacznijmy od tego, ze tego cyklu nie można w pelni zinterpretować, bowiem się nie zakończył. Cykl pełny jest od pierwszego dnia miesiączki do pojawienia się następnego. A tutaj nie wiem kiedy to następne się pojawiło. Po drugie, aby na podstawie temperatury określić kiedy była owolucja należy 6 niskich temperatur przeciwstawić 3 wyższym. A więc temperatura wzrasta i jeśli 6 ostatnich temperatur od wzrostu jest to już połowa sukcesu, teraz nalezy obserwować czy są 3 wysokie temperatury po wzroście. Jesli sa to dzień wzrostu był dniem owulacji. Proponowałabym jednak oprócz temperatury obserwować śluz. Slez płodny jest rozciągliwy i ma się odczucie mokrości. I też oczywiście obserwacja śluzu podlega pewnym regułom. Zatem odsyłam już do książek.
Nie ma dwóch owulacji wjednym cyklu u żadnej kobiety! Nie poprawiajcie natury!
Pozdrawiam
W dodatku FELERNY TYTUŁ FORUM. Naturalne planowanie rodziny NIE JEST formą naturalnej antykoncepcji! Antykoncepcja wyklucza poczęcia, natomias naturalne planowanie rodziny odkłada poczęcie w myśl "dobrze uformowanego sumienia"
Ostatnio zmieniony przez katarzyna777 Pią Maj 14, 2010 10:14 pm, w całości zmieniany 1 raz