Dyskusje Antykoncepcja.pl Strona Główna Dyskusje Antykoncepcja.pl
Antykoncepcja w dyskusji i pytaniach. Antykoncepcja - Serwis edukacyjny. Prezerwatywa, pigułka, plaster, spirala - czy to Twoja metoda antykoncepcji? Podyskutuj o tym. Wymień doświadczenia.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Zbieramy mity i wątpliwości dotyczące antykoncepcji po stosunku. Temat niezwykle aktualny w związku ze zbliżającymi się wakacjim. Dołączcie się do dyskusji tym temacie

Poprzedni temat «» Następny temat
co z tabletka?
Autor Wiadomość
onatonieja 

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 7:46 pm   co z tabletka?

no wiec mam problem, bo o 18.30 wzielam tabletke, a przed chwila dostalam rozwolnienie;/ no i zastanawiam sie czy tabletka zdazyla sie wchlonac? (o ile dobrze pamietam to wszedzie jest podawane ze potrzebuje 2-3 godz) boje sie ze moglam ja wydalic... tak wiec co teraz powinnam zrobic? dodam jeszcze, ze byla to ostatnia tabletka z opakowania?

alex24 

Pomogła: 209 razy
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 10:57 am   

Pigułka się pewnie nie wchłonęła, licz wczorajszy dzień jako 1wszy dzień przerwy i będzie git, antykoncepcja zachowana, czyli w poniedziałek zaczynasz nowe opakowanie.

onatonieja 

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 1:15 pm   

a jesli sie wchlonela? to nie ma roznicy kiedy zaczne nowe opakowanie? masakra;:(

mała1988 

Pomogła: 56 razy

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 11:26 pm   

Będzie bezpieczniej, jeśli zrobisz jak mówi Alex.
Jeśli tabletka się wchłonęła, to i tak nic się nie stanie, bo po prostu będzie wtedy tak, jakbyś skróciła przerwę, co można robić. Natomiast jeśli by się nie wchłonęła, a Ty nie zrobiłabyś ic, to wtedy przedłużyłabyś przerwę, co grozi ciążą.

onatonieja 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 12:03 pm   

a noo wlasnie to chcialam wiedziec czy mozna skracac ta przerwe? czy nie ma to jakis negatywnych skutkow:|?

Kajak 

Pomogła: 90 razy
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 12:26 pm   

zawsze można dowolnie skracać przerwę, trzeba tylko poczekać, aby wystapilo krwawienie.

alex24 

Pomogła: 209 razy
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 12:36 pm   

Dokładnie tylko oczywiście gdyby minęło 7 dni a krwawienie się nie pojawi to należy i tak rozpocząć kolejne opakowanie ;-)

onatonieja 

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 11:38 am   

no wiec krwawienie wystapilo normalnie. tzn przedwczoraj dostalam okres. zaczne w takim razie w poniedzialek nowe opakowanie tabletek, tylko czy na pewno nic mi sie tam nie przestawi i moge wspolzyc bez dodatkowego zabezpieczenia?

mała1988 

Pomogła: 56 razy

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 2:46 pm   

Działasz zgodnie z ulotką, zatem wszystko ok. Przecież producent nie czerpie radości z oszukiwania dziewczyn i liczenia niechcianych ciąż :)

onatonieja 

Wysłany: Nie Cze 27, 2010 12:08 am   

no i kochalam sie z moim chlopakiem dzisiaj. chcialam zeby nie konczyl w srodku, ale chyba stwierdzil, ze jest mu tak dobrze, ze nie warto z tego rezygnowac. (no i twierdzi ze nie ma sie czym martwic) zastanawiam sie czy dla bezpieczenstwa wziac ta tabletke 72h. ciaza to ostatnia rzecz ktorej teraz chce! niby powinno byc wszystko ok, bo biore juz te tabletki prawie rok i zawsze regularnie tylko nie wiem co z ta jedna;/ gdzies czytalam, ze musialoby wystapic 3-4 razy koniecznosc pobiegniecia do toalety, a gdzie indziej ze wystarczy jeden rzadki stolec. tak wiec jestem w tej drugiej opcji, czy wiec wystarczy ze wezme w pn pierwsza tabletke nowego opakowania (zamiast we wtorek) czy udac sie po recepte 72 po;>

taka-sobie-ja 

Pomogła: 290 razy
Wysłany: Nie Cze 27, 2010 12:50 am   

wystarczy, ze nowe opakowanie zaczniesz jeden dzien wczesniej niz normalnie i bedziesz na pewno zabezpieczona przed ciaza <takze w przypadku stosunku, o ktorym piszesz>!!! co do biegunki, ktora moze obnizyc skutecznosc antykoncepcji, to zerknij w moj post w podanym temacie... => http://forum.antykoncepcj...?t=23712#215608 .

mam nadzieje, ze juz wszystko jasne i nie bedziesz sie dopytywac o jedno i to samo sto razy ;>...

onatonieja 

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 3:24 pm   

no i teraz mam dopiero mega problem. zlapala mnie chyba grypa jelitowo-zoladkowa. od wczoraj mam mega biegunke (juz teraz po prostu woda ze mnie leci) na dodatek mialam bardzo wysoka goraczke. jak na razie zjadlam jakies srodki na wstrzymanie biegunki i chwilowo jej nie mam, ale nie wiem jak teraz postapic z tabletka;( musze zaczac nowe opakowanie, bo w mojje 6-dniowej przerwie wspolzylam, ale co jesli bede miala jeszcze rozwolnienie?
Ostatnio zmieniony przez onatonieja Pon Cze 28, 2010 3:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu